4 soorten auto-chipping

Auto chippen is de methode om van versnelling te veranderen op uw auto om de snelheid, het vermogen en het rijgedrag te verbeteren. U kunt overtollig vermogen kwijtraken door de versnellingsbak dienovereenkomstig aan te passen, waardoor de prestaties van uw auto worden verbeterd. Het is voor een gewoon persoon niet mogelijk om de juiste technieken te kennen die betrokken zijn bij het wijzigen van de overbrengingsverhouding van hun auto, dus er moet een betrouwbare bron van informatie worden gevonden die u kan helpen met uw zorgen over het chippen van uw auto. Een goede handleiding over dit onderwerp moet alle nodige details, afbeeldingen en specificaties bevatten die u nodig heeft om met succes chipping-aanpassingen uit te voeren.

U moet een geschikte bron voor uw chip kiezen, een die u zal helpen bij het begrijpen van alle procedures die betrokken zijn bij het chippen en die u maximale resultaten zal geven. De basisprocedures omvatten het verwijderen van het oude transmissiewiel van de motor. Vervolgens wordt met een scherpe versnipperaar een nieuwe, schone spaan gesneden op het punt waar de tand in contact komt met de rand van de verbrandingskamer. De versnipperkop wordt vervolgens van de motor verwijderd om het metaalwerk te onthullen dat nu de nieuwe tand vormt. Dit is de laatste stap in de chiptuning, aangezien het metalen stuk nu in de verbrandingskamer past, waardoor een afdichting ontstaat tussen het nieuwe stuk en de wanden van de verbrandingskamer.

Chiptuning kan op elke motor worden gedaan, hoewel dit meestal op racemotoren wordt gedaan. De basisprocedure van chiptuning vereist geen zware materialen of gereedschappen; dus het kan gemakkelijk worden uitgevoerd door een persoon met een gemiddelde handvaardigheid. Als de chip echter iets substantiƫler nodig heeft, zoals roestvrijstalen stukken, dan moet deze worden gekocht en naar de winkel van de monteur worden gebracht, zodat deze hem overeenkomstig kan snijden. Deze zwarte kunsten worden gebruikt om de brandstofefficiƫntie te verbeteren. Ze verminderen de hoeveelheid turbulentie die zich in een motor ontwikkelt, wat betekent dat de brandstof niet door het medium sijpelt en overmatige schade veroorzaakt.

Als uw auto niet al te zwaar beschadigd is, kunt u overwegen om de chip zelf te repareren. Als u ervoor kiest om dit alleen te doen, moet u op internet zoeken naar video’s, instructies, illustraties en alle andere informatie die u nodig heeft om een versnipperaar met succes te voltooien. Opgemerkt moet worden dat als u besluit zelfreparatie uit te voeren, u ervoor moet zorgen dat u over een goede set gereedschappen beschikt om minimale schade te garanderen in geval van ongelukken. Houd er ook rekening mee dat als u van plan bent een zelfreparatietechniek te gebruiken om een remap te verwijderen, uw verzekeringspolis waarschijnlijk de reparatiekosten dekt minus arbeidskosten.

Veel autoliefhebbers zoals zij maken gebruik van de diensten van professionele tuners om chip- en velgen-remapping uit te voeren. Deze jongens zullen in feite iemand betalen om in je huis te komen en de bestaande bumpers, steunen en superchips te vervangen door gloednieuwe. In de meeste gevallen zullen deze professionals speciaal roestvrijstalen gereedschap gebruiken om uw oude remap te verwijderen en deze te vervangen door een gloednieuwe remap die veel op het origineel lijkt. Veel mensen die de diensten van een professionele remapper inhuren, merken meestal dat de prestaties van hun voertuig aanzienlijk toenemen.

De laatste vorm van chippen van auto’s is verreweg de moeilijkste. Het vereist de meeste arbeid, uitrusting en vaardigheid om te voltooien. Het beste en meest gerenommeerde bedrijf op dit gebied is Triton-Racial, gevestigd in South Pittsburg, TN. Triton-Racial biedt niet alleen autotuning van hoge kwaliteit, maar ze bieden ook eersteklas verzekeringspolissen aan hun klanten.

Klik hier voor meer informatie chipperformance.nl