Waar u op moet letten bij het kopen van een zonnebril op sterkte

Zonnebrillen op sterkte zijn ontworpen om uw zicht te corrigeren, uw zicht ‘s nachts te verbeteren en oogaandoeningen te voorkomen. Zonnebrillen op sterkte worden gemaakt met enkelvoudige, progressieve, bifocale of monoculaire lenzen en in verschillende lensmaterialen en kleuren. De meeste zonnebrillen op sterkte worden gebruikt voor sport en motorrijden, maar ze worden ook gebruikt door muzikanten en mensen die ‘s nachts werken. Zonnebrillen op sterkte zijn zo ontworpen dat ze bij een ongeval geen oogletsel veroorzaken; ze beschermen ook uw ogen tegen het schadelijke ultraviolette (UV) licht van de zon.

Er zijn drie soorten zonnebrillen op sterkte: full-plate, half-plate of bifocaal. Zonnebrillen met volledige plaat hebben slechts één lens, die boven het onderste leesgedeelte wordt geplaatst. Het bovenste deel van de lens heeft de vorm van een “t” en dit is waar uw recept verkrijgbaar is. Full-plate zonnebrillen hebben veel voordelen. Ze zijn comfortabel, omdat alleen het bovenste deel van de lens zichtbaar is. Bovendien zijn full-plate lenzen ook lichter dan hun lagere en bifocale tegenhangers.

Half-plaat lenzen op sterkte bevatten twee recepten. Het onderste leesgebied wordt gedekt door het recept aan de linkerkant en het bovenste leesgebied door het recept aan de rechterkant. Voor sommige mensen is het gebruik van een combinatie van bril en lenzen van polycarbonaat comfortabeler dan het gebruik van slechts één bril.

Bifocale zonnebrillen bevatten een progressieve lens, waardoor de bovenste en onderste leeszones van de lens verschillende kleuren hebben. Ze zijn geschikt voor mensen die veel drukwerk moeten lezen en bieden ook een superieure bescherming tegen de uv-stralen van de zon. De prijs van deze zonnebril is duurder dan andere soorten zonnebrillen op sterkte, maar ze zijn duurzamer en veelzijdiger. Vanwege hun speciale ontwerp kunnen ze echter niet als gewone zonnebril worden gebruikt.

Als u een zonnebril op sterkte koopt, moet u ervoor zorgen dat het montuur van nylon of polycarbonaat is. Nylon komt het meest voor, maar lenzen van polycarbonaat zijn veel sterker. Je moet er ook voor zorgen dat de lenzen zijn bedekt met een antireflectiecoating. De antireflectiecoating vermindert de schittering van elke lichtbron achter u aanzienlijk, waardoor het dragen van een bril soms moeilijk wordt.

Een andere belangrijke factor is de vorm en grootte van het frame. Smalle gezichten horen bij kleinere kaders, terwijl brede gezichten beter af zijn bij grotere. Wat het ontwerp van de zonnebril betreft, is de regel dat je iets klassieks koopt in plaats van trendy. Het moet uw algehele uiterlijk aanvullen.